Hoidot

Hermoratahieronta

Venäläinen hermoratahieronta on tehokasta ääreishermoston kuntoutusta. Metodi perustuu kiinalaisen lääketieteen ikiaikaisiin, fysiologisiin periaatteisiin, joilla vaikutetaan terveyteen kokonaisvaltaisella tavalla. Hermoratahieronnassa käsitellään anatomisia hermoratoja päästä varpaisiin. Alueilla saattaa olla kiinnikkeitä ja hermopinteitä, joita kitkahieronnalla pyritään poistamaan. Hierontaradat kulkevat monessa kohden akupunktioratojen mukaisesti ja hoidossa sivutaan myös triggerpisteitä. Hoidolla saadaan verenkierto ja aineenvaihdunta elpymään, veri ja kudosnesteet virtaavat paremmin, jolloin hermoimpulssit eivät pysähdy pinnekohtiin. Sisäelimet, ruoansulatus ja hormonitoiminta tasapainottuvat. Erinomaisia hoitotuloksia käsittelyllä on saatu muun muassa käsien ja jalkojen pistelyyn ja puutumiseen sekä erilaisiin särkyihin.

Koko kehon hoito kestää 2,5 tuntia. Hoitokertojen määrä ja tarve on yksilöllistä. Hoito saattaa olla jonkin verran kivuliasta ja käsittelyarkuus pinnekohdissa yleistä. Hermoratojen avaaminen tuottaa kuitenkin sekä fyysistä että psyykkistä hyvänolon tunnetta. Hieronnassa rentoutuu kehon lisäksi myös keskushermosto, jolla on stressiä ja jännitystiloja helpottava vaikutus.

Intialainen päähieronta

Päähieronnalla on Intiassa pitkät perinteet, mikä ei ole ihme, sillä hoidolla on erittäin kokonaisvaltainen rentouttava vaikutus. Hoidossa keskitytään käsittelemään hartioita, niskaa, kallonpohjaa ja päänahkaa eri hierontatekniikoita käyttäen. Tämä on todellinen stressiä ja jännityksiä poistava hoito! Hoito lisää päänähän verenkiertoa edistäen myös hiusten kasvua. Hoito tehdään asiakkaan istuessa tuolilla vaatteet päällä. Hoito kestää 45 min.

Klassinen hieronta

Hieronta on hyvä keino hoitaa kipeitä ja jännittyneitä lihaksia. Se on myös hyvin luonnollinen tapa vähentää stressiä. Hieronta rentouttaa sekä fyysisesti että psyykkisesti. Perinteisen hieronnan avulla voi hoitaa aktiivisesti omaa terveyttään ja hyvinvointiaan sekä edistää yleistä jaksamista.

Reiki

Meitä ympäröivä maailma on täynnä universaalia elämänenergiaa. Jokaisella elävällä olennolla on yhteys tuohon lähteeseen, josta elämänvoima kumpuaa. Kaikissa suurissa, vanhoissa uskonnoissa ja filosofioissa on näkemys elämää ylläpitävästä voimasta. Vuosituhansien saatossa tästä tietämyksestä on muokkautunut erilaisia elämänenergiaa hyödyntäviä hoitomuotoja ja harjoituksia. Yksi näistä on reiki.

Energiaa virtaa meissä kaikissa aivan luonnostaan ja kaikilla on myös myötäsyntyinen kyky käyttää, eli kanavoida energiaa. Useimmilla aikuisilla nämä energiakanavat vain ovat tukossa. Energian kierto saattaa heiketä, esimerkiksi sairauden tai stressin vuoksi ja se voi aiheuttaa monenlaisia vaivoja.

Reikin avulla on mahdollista avata energiatukkeumia ja edesauttaa kokonaisvaltaista paranemista muun muassa avaamalla tunnelukkoja. Reiki on hyvin yksilöllinen kokemus - se voi olla rentouttava ja energisoiva lepohetki tai tunnepitoinen kokemus jonkin vanhan tunteen läpikäymisenä ja irti päästämisenä. Kokemus riippuu asiakkaasta, sillä energiaa välittyy juuri sen verran kuin asiakas tarvitsee ja pystyy vastaanottamaan sillä hetkellä.

Reiki on turvallinen parantamismetodi: hoidettava saa energiaa hoitajan käsien kautta. Se ei kuitenkaan ole peräisin hoitajasta vaan kulkee hänen kauttaan, joten hoitajan oma energia ei vähene

"Reiki ei ainoastaan paranna sairauksia, vaan se myös vahvistaa henkisiä kykyjämme, tasapainottaa mieltämme, tekee kehostamme terveen, ja siten auttaa meitä saavuttamaan onnellisuutta."
Ote Mikao Usuin muistokirjoituksesta.

Vyöhyketerapia

Tämän kiehtovan hoitomuodon alkuperä on lähes yhtä vanha kuin ihminen itse. Tiedetään että hoitomuotoa on käytetty Kiinassa, Afrikassa ja Intiassa jo 5000 vuotta sitten. Toisen oletuksen mukaan se on peräisin Egyptistä, mistä ovat todistuksena 2330ekr. olevat hautapiirrokset. Jotkut taas olettavat vyöhyketerapian syntyneen inkojen parissa, josta he levittivät osaamistaan Pohjois-Amerikan intiaaneille, jotka vieläkin käyttävät tätä hoitomuotoa.

Koko kehon vyöhyketerapiassa eli refleksologiassa käsitellään kehon heijasteita muun muassa jalkateristä, jaloista, korvista ja käsistä. Hoito tehdään sormin painelemalla kehon heijasteita, vyöhykepuikkoa välillä apuna käyttäen. Hoitoa käytetään muun muassa rentoutumiseen, verenkierron vilkastuttamiseen, kivun lievittämiseen, aineenvaihdunnan paranemiseen, immuunipuolustuksen vahvistamiseen, hormonitoiminnan tasapainottamiseen ja uniongelmiin. Hoitokertojen määrä ja tiheys vaihtelevat. Yleensä jo kolmella hoidolla saadaan hyviä tuloksia. Hoidon keston 75 min.

Vauvojen koliikkihoito

Koko kehon vyöhyketerapiaa eli refleksologiaa voidaan soveltaa myös pienten vauvojen käsittelyyn. Hoito on turvallista ja hellävaraista, sillä käsittely tapahtuu aina kiireettömästi ja vauvan ehdoilla. Tottuessaan käsittelyyn vauva yleensä nauttii hoidosta ja kokee mielihyvää.

Koliikin hoidosta on erinomaisia kokemuksia: 1-6 hoitokertaa riittää yleensä helpottamaan vauvan oloa. Ensimmäiset hoidot pyritään antamaan 1-2 päivän välein. Ohjaan mielelläni vauvan vanhempia hoidon tekemiseen ja voin antaa vinkkejä äidin ravitsemukseen.

Vauvojen hieronta ei rajoitu vain koliikkihoitoon, vaan sillä on erittäin positiivinen vaikutus yleensäkin vauvojen hyvinvointiin, terveyteen sekä vanhemman ja lapsen keskinäiseen suhteeseen.

Hyvä muistaa

Kaikkien yllä olevien hoitojen jälkeisinä tunteina on hyvä juoda runsaasti vettä, ottaa loppupäivän askareet rauhallisesti ja levätä hyvin; välttäen kahvia, alkoholia ja muita nautintoaineita. Näin hoidosta saa parhaimman hyödyn. Elimistö on saanut sysäyksen puhdistuakseen ja tasapainottuakseen niin fyysisesti, psyykkisesti kuin henkisestikin.